merhaba,
benim e-ticaret üzerine bir şahıs firmam var.çinden bayan tekstil ürünleri ithalatı yapacaktım bu nedenle firma kurdum ancak bazı mali aksilikler oldu ve maalesef bu durum ertelendi ancak ithalat için bağlantı kurdugum firmalar toplu alım almasam da dropshipping ile satış yapabılecegımı söylediler.ben ürünü gittigidiyor gibi sitelerde üzerine kendi karımı ekleyerek satışa sunacagım satılırsa alıcı ödeme yaptıgı gun ben de çindeki tedarıkciye sipariş geçecegım ve ben ürünü hiç görmeden çindeki üretici ürünü kargolayacak buradaki alıcıya ulaşacak standart dropshipping yani ben ürünü görmeden satışa sunuyorum tanıtımını açıklamasını resımlerini yayınlıyorum bir alıcı begenırse bana ödeme yapıyor ben de o ürün için üreticiye sipariş veriyorum onlar direk alıcıya yolluyorlar.muhasabecıme göre bu iş komisyoncluk ve üretici firma benim buldugum musterılere satılan her urun ıcın bana fatura yollayacak bız de aradaki karımızdan vergı verecegız ama ben yasaya aykırı bır sey mı dıye endıse edıyorum ve kesın bır yanıt arıyorum, yanı onlar bana fatura yollasa bıle bir gun gumrukden bu faturalar nedır bu urunler ithal edilmemıs bu faturalar nereden geldi denır dıye endıselerım var.. satacagım urunlerın vergısını ne şekilde ödeyecegım neye göre ödeyecegım bunlar hep muamma..e-ticaret sitelerinde bu işi yapan binlerce insan var ancak ben vergimi ödeyerek yanlış birşey yapmadan bu işi nasıl yürütebılırım fikirleriniz varsa paylaşırsanız çok memnun olurum
saygılar

News